Режим роботи:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
Передзвоніть мені

Про Liebherr

Ганс Лібхерр (Hans Liebherr) заснував компанію Liebherr в 1949 році. Зараз можна з повною упевненістю сказати, що доктор Ганс Лібхерр був одним з небагатьох діячів сучасності, однаково талановитим у двох найважливіших сферах: в техніці та управлінні. Все це, помножене на колосальну творчу енергію і готовність долати будь-які перешкоди, і призвело підприємство до того, чим вона є сьогодні: група компаній Liebherr налічує понад 90 фірм в 21 країні, на яких в даний час працюють понад 20 тисяч осіб.
 

Ганс Лібхер, в 1938 році успадкував сімейний бізнес (на той момент йому було 23 роки), краще за багатьох інших розумів, що більше всього необхідно відроджується після війни Німеччині. Будівельна техніка, мобільні і стаціонарні баштові крани визначили успіх реформованої компанії на довгі десятиліття. У тому ж 1949 році, незабаром після реорганізації, баштовий кран Liebherr взяв перший приз на промисловій виставці "Mustermesse", яка проходила у Франкфурті-на-Майні. Так почалося справа, якому судилося стати великим.

Не змінює Liebherr будівельної галузі і сьогодні. Баштові, підйомні і портові крани, багатотонні кар'єрні вантажівки, бетономішалки екскаватори, деталі для високошвидкісних залізничних вагонів і для авіаційної промисловості (досить сказати, що при безпосередній участі Liebherr створювався літак-гігант А380), технологічне устаткування різної спрямованості - в професійному середовищі продукція Liebherr користується величезним авторитетом. Але у пересічного споживача торгова марка Liebherr асоціюється насамперед з холодильниками.

Перший холодильник зійшов з конвеєра Liebherr в 1954 році. Це був простий, зручний та надійний агрегат. А вже в 1966 році вийшла нова модель Liebherr з новою революційною технологією: системою "FrostSafe". Вона являла собою холодильник, складається з чотирьох секцій, розташованих вертикально, кожна з яких охолоджувалася окремим випарником. З тих пір ні одне десятиліття в світі холодильників не проходило без гучного інновації від Liebherr.

Рекламні фотографії Liebherr 60-х років


1971 рік ознаменувався справжнім проривом: компанія Liebherr, користуючись своїми напрацюваннями у сфері професійної електроніки, створила перший в світі холодильник з електронним управлінням.
Мова йшла, в тому числі, і про управління температурою: так, в морозильній камері електроніка могла підтримувати температуру від -24 до -18 градусів. П'ять років опісля, в 1976-му, система була вдосконалена: у холодильників Liebherr з'явився цифровий індикатор температури. Також вперше.

Починаючи з цього часу, можна сказати, що холодильники Liebherr ставали все більш "розумними". У 1978 році компанія випустила холодильник Liebherr GS 5211, що при підвищенні температури в морозильній камері вище критичного рівня більш ніж на півхвилини видавав звуковий сигнал. Це дозволяло власнику холодильника дотримувати температурний режим для чутливих до розморожування продуктів - в першу чергу, до м'ясної продукції, яка після кількох стрибків температури не просто втрачає смакові якості, але і стає непридатною для вживання в їжу.

Однією з найбільш яскравих новинок 1980 року став акумулятор холоду, якими були обладнані нові моделі холодильників і морозильників Liebherr. При відключенні електроенергії нова морозильна камера зберігала холод на 80% довше, ніж звичайна морозилка. Крім того, акумулятори холоду можна було зняти з морозильної камери і, наприклад, взяти з собою на пікнік. Одна проста і геніальна ідея стала основою для іншої: саме з цього часу почався бурхливий розвиток ринку портативних переносних холодильників, холодильників-сумок, які можна було брати з собою в поїздки на природу, в дорогу, на дачу.

У 1980-х роках минулого століття різко посилився тиск на холодильну промисловість з боку природозахисних організацій. Розуміючи, що претензії в цілому обґрунтовані, керівництво Liebherr прийняло рішення про інвестиції в розробку холодильних технологій, максимально "дружніх" по відношенню до навколишнього середовища. Почалося все з збільшення теплоізоляції холодильної і морозильної камер холодильника, а в 1993 Liebherr першим з відомих виробників холодильників оголосив про повний перехід на технології, не ведуть до руйнування озонового шару. Обраним курсом компанія вірна і сьогодні: екологічна безпека холодильників Liebherr неухильно зростає, незважаючи навіть на те, що з комерційної точки зору це не завжди вигідно.


Фабрика Liebherr в австрійському Лієнці (Lienz)

Тим часом, інноваційна політика Liebherr щодо функціональності, надійності і зручності холодильників систематично приносила сенсаційні плоди. Так, в 1987 році новий Liebherr зробив царський подарунок всім домогосподаркам. "Назавжди забудьте про розморожування!" Система "No Frost", якою були обладнані нові морозильні камери Liebherr, перешкоджала утворенню льоду. А вже через два роки була розроблена технологія суміщення звичайного холодильника, традиційно відрізняється низьким енергоспоживанням, з морозильною камерою "No Frost". Це не перший і не останній досвід Liebherr за перенесення промислових технологій на грунт побутової техніки - але, мабуть, один з найбільш успішних. У 1999 році була вперше використана технології "No Frost" клас енергоспоживання A, а в 2005 - в клас енергоспоживання A++. В даний час кількість вироблених холодильників і морозильників Liebherr з використанням цієї технології перевищує 250 тисяч в рік. Зараз, звичайно, така система є у більшості виробників холодильників, але першість залишається за Liebherr. 

1993 рік відбулася прикладу концепції "GlassLine", яка полягає у виготовленні полиць із спеціального високоякісного загартованого скла з металевими обмежувачами. Елегантні полиці і контейнери серії "GlassLine" дозволяють організувати внутрішній простір холодильника у відповідності з індивідуальними потребами. Внутрішні матові дверні полиці і полки з держателями для банок і пляшок регулюються по висоті, а складна секційна полку дозволяє швидко звільнити місце для зберігання високих пляшок. Полиці на дверях дозволяють розміщувати для зберігання пляшки до 1.5 л. Полиці і контейнери серії "GlassLine" легко миються і захищені від подряпин.

Втім, Liebherr не дозволяє забути про себе. Інновації слідують одна за одною. У 1996 році була запатентована технологія "BioFresh", піднімає якість зберігання свіжих продуктів на принципово новий рівень. Встановлено, що більша частина свіжих продуктів харчування найдовше зберігає всі смакові та поживні якості, коли зберігається при температурі +0,7 градусів. Зрозуміло, для різних продуктів оптимальна температура зберігання може дещо відрізнятися - і холодильники, обладнані системою "BioFresh", дозволяють підтримувати температуру в межах від -1 до + 3 градусів. А оскільки на збереження продуктів не менший вплив надає і вологість, холодильники Liebherr з системою "BioFresh", як правило, мають два відділення для зберігання свіжих продуктів: верхнє - "DrySafe", де підтримується мінімальна вологість, і нижнє - "HydroSafe", де вологість наближається до максимуму. У верхньому найкраще зберігати продукти тваринного походження, в нижньому - овочі і фрукти. В даний час кількість вироблених холодильників з використанням цієї технології перевищує 100 тисяч в рік. Як і у випадку з "No Frost", технологію "BioFresh" копіюють - в тій чи іншій різновиду - багато інші виробники холодильної техніки. Загальновживане назва відсіки для зберігання продуктів - "зона свіжості"; багато виробників винаходять власні найменування для цієї технології, але запатентований термін "BioFresh" залишається прерогативою лідера.

Завод Liebherr в німецькому містечку Оксенхаузен (Ochsenhausen)


У 2003 році Liebherr вивів на ринок нову технологію: холодильник з автоматичним льодогенератором IceMaker.
Тут поєдналися дві протилежності: морозильна камера "No Frost", принципово не допускає утворення льоду, і льодогенератор, здатний видавати до кілограма формованого льоду в день. Зрозуміло, для отримання льоду холодильник необхідно підключити до водопроводу.

Через рік, у 2004-му на світ з'явилася вдосконалена технологія охолодження морозильної камери під назвою "SmartFreeze" з системою розміщення "VarioSpace". Модернізація торкнулася головним чином внутрішнього простору морозильної камери: всі ящики і полиці можна було виймати, що дозволяло розміщувати в таких морозильниках особливо великі продукти, порівнянні за розміром з самої морозильною камерою. Крім того, морозильники "SmartFreeze" стало набагато зручніше мити.

У тому ж році було вперше застосовано інноваційна концепція внутрішнього освітлення з використанням світлодіодів LED, що забезпечило рівномірне і приємне освітлення внутрішнього простору холодильника. Завдяки мінімальному тепловому випромінюванню світлодіодних ламп освітлення можна залишати включеним протягом тривалого часу, що особливо важливо у винних шафах. У 2006 році ця концепція продовжила свій розвиток - було застосовано світлодіодне освітлення кожної температурної зони винних шаф Liebherr. Також унікальні плоскі світлодіодні лампи, вбудовані в бічні стінки холодильника дозволили ефективно висвітлити "м'яким" світлом зону "BioFresh" та інші частини холодильної камери і більш раціонально використовувати внутрішній простір.

У 2004 році була розроблена перспективна системи "Net@Home". З новою системою "HomeDialogSystem", можна контролювати морозильну камеру "NoFrost" з електронним управлінням класу Premium, наприклад, знаходиться в підвалі, за допомогою електронного дисплея, встановленого в двері комбінованого холодильника - морозильника. Відсутня потреба у додатковому каналі зв'язку між приладами, спілкування відбувається за допомогою електричної мережі.

У сучасному модельному ряду холодильників і морозильників Liebherr застосовуються також і інші фірмові технології, завдяки яким забезпечується найвищий рівень зручності, економічності та якості зберігання продуктів. Це - системи "SuperCool" і "SuperFrost", що забезпечують швидке і разом з тим дбайливе охолодження та заморожування продуктів, система глибокого заморожування "DuraFreeze", яка з'явилася у 2005 році, що здійснює заморожувати при температурі -28 градусів, і багато інші системи і функції, що є фірмовою рисою Liebherr. У 2005 році також з'явилися зручні ергономічні контейнери на телескопічних направляючих в морозильній камері.

2006 рік Liebherr підніс багато новинок. Зокрема відбулася прем'єра температурного винної шафи з трьома роздільно керованими температурними зонами, що ідеально для зберігання і підготовки до подачі на стіл вин, що вимагають різних умов зберігання. Також з'явилися нові зручні контейнери для овочів на роликах. Завдяки роликам контейнери легко висувати і з холодильника і знаходити необхідні продукти. У тому ж році був впроваджений новий унікальний амортизуючий доводчик дверей SoftSystem у вбудовуваної техніки, що забезпечило більш плавне рух двері при закриванні холодильника. Більш того, якщо кут відкриття становить менше 30°, двері закривається автоматично.

Завод Liebherr в Болгарії, місто Маріца (Marica)

Холодильники Liebherr випускаються на трьох фабриках, розташованих у Німеччині, Австрії та Болгарії. Найбільшою продуктивністю відрізняється завод у німецькому містечку Оксенхаузен (Ochsenhausen): заснований в 1954 році, він регулярно випускає в світ понад 800 тисяч холодильників. Значно пізніше, в 1980-му, була заснована фабрика в австрійському Лієнці (Lienz): з її конвеєра щорічно сходить понад 600 тисяч холодильників. Нарешті, зовсім недавно, в 2000 році, Liebherr прийшов і в Болгарію: на заводі в місті Маріца (Marica) регулярно випускається понад 350 тисяч одиниць холодильної техніки. Болгарський завод Liebherr оснащений сучасним виробничим обладнанням, якого ще немає на німецькій, ні на австрійській фабриках холодильників.

В даний час асортимент побутової та комерційної холодильної техніки Liebherr максимально широкий - такого багатого вибору не може запропонувати споживачеві ніякий інший виробник холодильників. Вбудовані та окремо розташовані агрегати, холодильники стандартної бібліотеки шафи "Side-by-Side", холодильні вітрини та морозильні ларі, нарешті, холодильники для вина - у всіх цих нішах компанія Liebherr представлена безліччю різноманітних моделей.

Цех по проиводству холодильників

Особливо слід відзначити політику Liebherr по відношенню до холодильників "Side-by-Side". В їх основі лежать окремо стоять моделі холодильників, морозильників та винних шаф (кількість незалежних температурних зон в таких комбінаціях може доходити до 5); кілька нескладних модифікацій (з використанням "фірмових деталей") - і з агрегату звичайної компонування легко збирається холодильник "Side-by-Side" будь-якій комплектації. Також таким чином можна комбінувати між собою не тільки окремі холодильники, але і вбудовувані. Таким чином, за рахунок "холодильника-конструктора" асортимент холодильників "Side-by-Side" Liebherr розширюється ледь не до нескінченності.

Цікавий підхід Liebherr до вбудовуваної техніки. Крім класичних вбудовуваних холодильників і морозильників можна "переробити" деякі окремі прилади в "напіввбудовувані". Для цього треба всього лише замовити додаткову "рамку", яка кріпиться на двері. В цю рамку можна вставити пластикові елементи, декоровані під колір кухні. Така переробка обійдеться істотно дешевше замовлення повного шафи для вбудовуваних холодильників і морозильників і дозволить отримати будь "кольоровий" холодильник або морозильник.

Легендарна німецька якість, найсучасніші технології, висока надійність, самий багатий модельний ряд - ось що таке холодильники Liebherr сьогодні. І хай ціни на більшість моделей Liebherr не можна назвати "доступними", споживач, зацікавлений у по-справжньому якісний і сучасному холодильнику, будь то домашній агрегат або пристрій для комерційного використання, голосує за Liebherr - за виробника, який успішно витримав випробування часом і без тривоги заглядає в майбутнє.